Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

A Laudon éremről


A Laudon éremről - In Nummis Veritas

Montenuovo 2181

[Módosítás: 2016-02-19]
A tisztítás során kiderült, hogy az érem anyaga valószínűleg "billon" - azaz alacsony nemesfémtartalmú ezüst ötvözet. Nagyon szép, hosszan csengő a hangja, azonban enyhén rózsaszín. A köriratoknál, az évszámnál és az arckép körvonalainál aranyozás nyomai bukkantak elő. Természetesen egyből jönnek a kérdések: Mennyit érhet? Ki és mikor készítette?

Találtam pár eladó darabot, de meg kell jegyeznem, hogy egy érem/érme annyit ér, amennyit adnak érte:Az érem közgyűjteményben - Huszár Lajos Éremtár, Gyöngyös - is fellelhető. Leírását honlapjukon is megtaláltuk: A török elleni felszabadító háborúk emlékérmei II.
Készítőnek itt tévesen Matthäus Donner (1704–1756) van feltüntetve, ami természetesen nem lehetséges. Az érme alkotója helyesen Ignaz Donner (1752–1803).

Tehát jóbarátunk - a Google kereső - segítségével sok-sok információra tettünk szert, amik közül talán a legfontosabbak egy katalógusszám: Montenuovo 2181, valamint egy gyönyörű felvétel a Wikimedia képtárában (1,44 MB): upload.wikimedia.org

Facebook megosztás Twitter megosztás Megosztás üzenetben